De vele positieve reacties zijn aanleiding om de tribune op de Boulevard ter hoogte van de festivaltent van het Noordzee Zomerfestival te laten terugkeren. “Vorig jaar werd het initiatief van NZF met het corsobestuur, Katwijk Marketing en het college van B&W, geëvalueerd. “Iedereen zag het als een zeer welkome aanvulling voor de uitstraling van Katwijk en de Flower Parade”, aldus Hans Oudwater namens het bestuur van de Flower Parade.

De Oranjevereniging Katwijk aan Zee, die traditioneel de presentatie van het corso op de Katwijkse Boulevard verzorgd, had bij monde van voorzitter Harry Minnee, al eerder aangegeven, dat de tribune een mooie manier was om nog meer mensen bij het centrale presentatiepunt van het corso op de Boulevard te betrekken. “En volgens onze hoofdsponsor Winkelhart Zeezijde past het heel goed bij de gastvrijheid die wij in Katwijk willen uitstralen,” zegt Arie Nijgh voorzitter van het NZF.

Mooie samenwerking

Vorig jaar werd de tribune volledig betaald door het Noordzee Zomerfestival. Voor dit jaar hebben het Noordzee Zomerfestival, de Oranjevereniging Katwijk aan Zee en de Flower Parade de samenwerking opgezocht en de financiering, deels met sponsoring door UNIFA, rond kunnen krijgen. Wethouder Jacco Knape waardeert het initiatief van de drie partijen: “Een hele mooie vorm van samenwerking, die ervoor zorgt dat 1.000 mensen het corso vanaf de tribune kunnen bekijken. Hopelijk kunnen wij dit concept in de komende jaren nog verder uitbreiden.” Zitplaatsen zijn gratis beschikbaar voor degenen die op tijd zijn. Een deel van de tribune is bestemd voor sponsoren en genodigden.

Flower Parade

De Flower Parade rijdt elk jaar op de 2e zaterdag in augustus en is samengesteld uit 12 praalwagens, muziekwagens, met bloemen versierde personenauto´s en muziekkorpsen. Daarnaast worden de thema´s op de praalwagens ondersteund en uitgebeeld door meer dan 100 figuranten. Dit jaar is de Flower Parade op zaterdag 10 augustus met het thema ‘Beroepen’.