Het was even twijfelachtig of de slotavond van het Noordzee Zomerfestival door kon gaan. Gelukkig werd de wind minder en konden de bezoekers genieten van een explosieve en energieke show. Een fantastische afsluiting van een week lang festival.

 

Voor jong en oud

Het Noordzee Zomerfestival vierde dit jaar alweer het 16e jaar. Kinderen hoefden zich deze week niet te vervelen met evenementen als golfsurfen, kindercircus, kinderbingo, springkussenfestijn, schatgraven en de legomiddag. In de middag waren er evenementen voor ouderen zoals een bezoek aan het Zomerplein met o.a. een workshop schilderen, een middag voor ouderen met La Musiquette en de mannen van Katrijn. Ook was het mogelijk om kennis te maken met Bridge door middel van een clinic.

In de avond was er ook voor ieder wat wils. Tijdens de Hollandse avond zong iedereen uit volle borst mee met H6 band. Bij Full House on the beach ging het dak eraf met DJ Mystica, Dynamite en dirty-house DJ Vato Gonzalez en MC Tjen.

In samenwerking met Stichting Jan Exploitatie Maatschappelijke doelen was dit jaar alweer de derde editie van het Zomercarnaval voor mensen met een beperking en woonachtig in de Duin- en Bollenstreek.

Voor de echte 70’s-80’s liefhebber was er de Nederlandse ‘Neil Diamond Memories’ tribute band. The Great Queen Rats uit Italië bracht een fantastische muzikale tributeshow met de voor iedereen bekende grootste hits van Queen. Ook fans van Anouk en U2 werden niet teleurgesteld door de tributebands Anouk Replay en Radio U2.

Ongekend waren ook de twee laatste avonden. De Vrienden van Katwijk live wisten iedereen te verrassen met sterke optredens met als toevoeging de tamboers van de DVS. De laatste avond van deze editie werd even geteisterd door de wind, maar een uurtje later dan gepland werd dit een waar feest met de partyband Proost. “Een fantastische afsluiter van een week vol entertainment,” aldus een tevreden voorzitter Arie Nijgh.