Het Noordzee Zomerfestival heeft vergunning aangevraagd en gaat er alles aan doen om het festival begin augustus 2021 door te laten gaan. Daarvoor is een geheel nieuw festival ontwerp nodig die van de organisatoren veel creativiteit en inzet vergt.

“De Gemeente heeft onze vergunningaanvraag voor de editie 2021 van het Noordzee Zomerfestival in goede orde ontvangen en gaat ermee aan de slag”, aldus een blije voorzitter Arie Nijgh.

De NZF editie 2021 duurt van 5 tot en met 14 augustus en vindt plaats op het Strandplein te Katwijk. Om aan de mogelijk gestelde eisen van de Veiligheidsregio te kunnen voldoen heeft het festival zich opnieuw moeten uitvinden. Een enorme klus die in korte termijn geklaard moet worden met hulp van vrijwilligers en sponsors.

Regels

Tijdens het geplande festival is de Coronawet nog van kracht; hopelijk met enige versoepelingen.  Dat betekent onder andere dat waarschijnlijk de anderhalve meter afstand nog steeds gehouden moet worden. Om bezoekers dan de vereiste twee vierkante meter ruimte per persoon te kunnen bieden heeft het NZF het festival terrein opnieuw ontworpen. Met de gedachte : “Als het kan dan moeten we er ook zijn” .

Nieuw ontwerp

Het nieuw festival terrein zal ruimte bieden voor 600 tot 1000  bezoekers. Dit afhankelijk van de maatregelen, die dan gelden. Het podium komt in het midden te staan waardoor de bezoekers rond het podium kunnen staan aan een groot aantal statafels.  De facilitaire ruimtes zijn buiten het openbaar toegankelijke festival terrein geplaatst waardoor er veel ruimte ontstaat. Dit centraal geplaatste podium zorgt voor een sfeervolle festivalbeleving. Deze opstelling is in een open en overdekte variant ontworpen.

Toegang

Daarnaast zou het gewenst kunnen zijn, dat er toegangscontrole plaats vind. Bezoekers kunnen dan het negendaagse festival in deze eenmalige vorm alleen met van te voren bestelde toegangskaarten bezoeken. Bij de toegangskaarten hoort dan een aantal gratis consumptiemunten zodat de insteek van een gratis festival overeind blijft.

Programma

Het NZF werkt hard een fantastische programmering met op de dag een groot aantal sport, spel en ontspanningsactiviteiten waaronder op zaterdag 7 augustus het inmiddels bekende Zomerplein. In de avond zullen tributebands, coverbands, DJ’;s en feestbands het ronde centraal gelegen podium beklimmen.

Begin juli zal na goedkeuring van de vergunningaanvraag door de gemeente het programma bekend worden gemaakt en de kaartverkoop van start gaan.

Sponsors

Het bestuur van het Noordzee Zomerfestival zet alles op alles een mooi festival mogelijk te maken. We gaan ervoor en kunnen daarbij alle hulp gebruiken die nodig is. Steun ons en wordt vriend of sponsor van het festival, dan krijgt u in ieder geval voorrang bij het bestellen van de kaarten! Kijk voor de actuele festival info en voor aanmelding als vriend op www.noordzeezomerfestival.nl