Tijdens het Noordzee Zomerfestival, dat gehouden wordt van 6 tot en met 14 augustus 2021 zullen Katwijkse muzikanten een eerbetoon geven aan Golden Earring.

Uit het niets kwam enige weken geleden het nieuws over het plotselinge einde van de grootste Nederlandse band van de afgelopen 60 jaar; Golden Earring. De band stopt maar hun muziek leeft vanzelfsprekend voort.

Vanuit de Katwijkse muziek scene kwam het initiatief op om tijdens het festival één avond geheel in het teken zetten van de zo populaire Haagse band. Het bestuur van het Noordzee Zomerfestival pakte de handdoek op en gaat zorgen dat dit bijzonder eerbetoon er komt.

Het zal een spetterende avond gaan worden waar de vele grote hits als Back Home, When The Lady Smiles, Twilight Zone, Long Blond Animal, Going To The Run en Radar Love live door Katwijkse muzikanten ten gehore zullen worden gebracht. Geïnteresseerde bands kunnen zich binnenkort hiervoor aanmelden.

Het Noordzee Zomerfestival 2021 is een negendaags gratis toegankelijk festival aan het strand van Katwijk met dagelijks op de dag een groot aantal activiteiten voor alle leeftijden en elke avond live bands.

Grotere evenementen mogen pas weer na 1 augustus dit jaar worden georganiseerd. Dat blijkt de route die de gemeente Katwijk en de veiligheidsregio Hollands Midden aangeven. Voor het Noordzee Zomerfestival reden om alles op alles te zetten om het negendaagse evenement, dat begint op 6 augustus 2021, mogelijk te maken. Vanzelfsprekend met inachtneming van de dan geldende maatregelen. De veiligheid staat voorop.