NOORDZEE ZOMERFESTIVAL OMGETOVERD TOT TWILIGHT ZONE 

Inschrijving Earring tribute gestart!

Voor de Earring avond, die gepland staat tijdens de feestweek van van 6 tot en met 14 augustus 2021 tijdens  het Noordzee Zomerfestival, kunnen bands die op deze avond op willen treden en een hommage willen brengen aan Nederlands meest succesvolle band ooit, zich nu aanmelden.

Back Home, Radar Love, Long Blond Animal, Going To The Run, Twilight Zone… het zijn wereldhits van Haagse oorsprong en ze zullen allemaal live worden gespeeld op een van de avonden tijdens het Noordzee Zomerfestival. Een actuele en nu al spraakmakende tributenight voor en door Katwijkers. Uit de aanmeldingen worden namelijk drie Katwijkse bands geselecteerd die die avond in mogen vullen.

Het lijkt nu nog moeilijk voor te stellen, maar deze zomer zal het Noordzee Zomerfestival weer worden georganiseerd. Ten minste, als het aan het bestuur van NZF ligt. “We volgen de ontwikkelingen op de voet, we zien de ervaringen bij onlangs gehouden ‘testfestivals’ en geloven sterk dat het een kwestie van tijd is dat openbare evenementen weer plaats kunnen vinden”, zegt voorzitter Arie Nijgh. “En voor het geval er restricties zijn, hebben we zelfs al een plan B en een plan C klaarliggen.”

De Earring avond is onlangs aangekondigd en valt goed bij iedereen. Sowieso omdat Golden Earring nu al een legendarische band is waarvan iedereen de hits door en door kent, maar ook vanwege het nieuws in maart dat de Earring door de ziekte van gitarist en oprichter George Kooijmans gedwongen moet stoppen en dus nooit meer live te zien zal zijn.

”Wij gaan dat Earring gevoel zo goed mogelijk proberen over te brengen tijdens NZF”, belooft programmeur Rob Brons. “Het gaat een avond worden met drie sets gespeeld door drie verschillende bands. Katwijkse bands die die uitdaging aan durven gaan, kunnen zich aanmelden. Vanuit die aanmeldingen selecteren wij er drie. Elke band krijgt vervolgens 1 set van 10 nummers toegewezen. Op die manier creëren we een opbouw en climax zoals Golden Earring dat zelf bij hun liveconcerten gewoon waren te doen.”Aanmelden kan bij: programmering@noordzeezomerfestival.nl. Vermeld erbij waarom jij vindt dat jouw band die avond op de bühne moet staan, wat de naam van de band is, contactgegevens en een link naar website of Facebookpagina. Aanmelden kan vanaf nu tot 25 april a.s.

Het Noordzee Zomerfestival 2021 is een negendaags gratis toegankelijk festival aan het strand van Katwijk met dagelijks op de dag een groot aantal activiteiten voor alle leeftijden en elke avond live bands.

Grotere evenementen mogen pas weer na 1 augustus dit jaar worden georganiseerd. Dat blijkt de route die de gemeente Katwijk en de veiligheidsregio Hollands Midden aangeven. Voor het Noordzee Zomerfestival reden om alles op alles te zetten om het negendaagse evenement, dat begint op 6 augustus 2021 mogelijk te maken. Vanzelfsprekend met inachtneming van de dan geldende maatregelen. De veiligheid staat voorop.