Met nog maar twee weken te gaan maken de vrijwilligers van het Noordzee Zomerfestival zich klaar voor het negendaagse festival op het strand van Katwijk aan Zee.

Het festival begint voor het publiek op 4 augustus 2023 en kent maar liefst 30 activiteiten.

Het gratis toegankelijk festival bestaat 20 jaar en de organisatie heeft extra uitgepakt met een unieke mix van dag- en avondactiviteiten.

Zo is er de tweede editie van de Pasar Malam aan Zee. Beleef Indonesische sferen met je voeten in het zand. En hij is een stuk groter dan vorig jaar. Acoustic at the Beach op de eerste zaterdag is in een nieuw jasje gestoken.

Dit jaar zijn er drie top tributes: UB40 uit Engeland, Tina Turner en de Nederlandse beste tribute band: Queen Must Go On, die eerder de Ziggo Dome plat kreeg. De dance avond Full House @ the beach heeft als speciale gast top DJ De Sluwe Vos.

Volgens programmeur Rob Brons is het programma uniek. “We hebben de best bezochte activiteiten van de laatste 20 jaar in het programma opgenomen. Oude bekende activiteiten zoals kindermiddagen, bouwen met Lego, de Nationale Klederdracht Kostuumshow en branding surfen staan ook dit jaar weer op het programma. Een bijzondere avond is het Zomercarnaval voor mensen met een beperking op de maandagavond met Frans Bauer. De aanmeldingen daarvoor zijn overweldigend.  En is inmiddels volgeboekt.” De inschrijving voor het NK Touwtrekken en de zeskamp is geopend!

Ook het avondprogramma staat als een huis. ““We hebben top bands uit Europa weten te boeken. Het is echt elke avond feest voor verschillende doelgroepen, van Dance Party tot Hollandse Rock. En niet te vergeten twee hele mooie afsluiters. De Vrienden van Katwijk Live met Support Act en als afsluiting een party avond met de band “The Recipe”. Wat ik ook heel gaaf vind dat we ook veel Katwijkse jonge bands een podium kunnen geven. We hebben daarvoor een speciale avond die gehost wordt door Aphrodisiac. Maar er is meer. Denk aan Los Elektros en Support Act en een live-stream van aanstormend DJ-talent, ook uit Katwijk,”

aldus aldus een enthousiaste voorzitter Arie NijghArie Nijgh.

Het programma is te vinden op de website van het Noordzee Zomerfestival; www.noordzeezomerfestival.nl. De toegang tot alle activiteiten is gratis.

Het Noordzee Zomerfestival begint op donderdag 3 augustus met een speciale avond voor sponsors en vrienden. Op deze speciale netwerkavond krijgt iedereen die het festival mogelijk maakt een mix van mooie muziek en lekker eten en drinken voorgeschoteld. Wilt u hierbij aanwezig zijn, geef u dan op als vriend of sponsor van het NZF. U krijgt dan ook gegarandeerd toegang tot de festivaltent op alle andere muziekavonden.