De Oranjevereniging Katwijk aan Zee kan voor de tweede achtereenvolgende keer op koningsdag geen muziekfeest in het Huis van Oranje organiseren. Voor het Noordzee Zomerfestival dat gepland staat vanaf 5 augustus negen dagen op het evenementenplein en keur aan activiteiten te brengen zijn de kansen groter. De festivalorganisatoren hebben besloten te gaan samenwerken om begin augustus twee weken festival aan zee mogelijk te maken.

Elk jaar bouwt het Noordzee Zomerfestival (NZF) begin augustus een grote festivaltent aan het Katwijkse strand om negen dagen activiteiten voor jong en oud te organiseren. Normaal gesproken doet het Huis van Oranje (HVO) hetzelfde rond Koningsdag. Omdat een groot aantal vrijwilligers van beide organisaties elkaar goed kennen, werd al snel het idee geboren om na het NZF de festivallocatie te laten staan en over te dragen aan HVO. Dat scheelt aardig wat werk en het maakt het ook mogelijk om de programmering op elkaar af te stemmen.

Het wordt in augustus een niet eerder gezien spektakel waar bezoekers op van 5 tot en met 21 augustus op het evenementenplein aan het strand terecht kunnen voor cultuur, sport en muziek. Het programma wordt in de loop van de komende maanden bekend gemaakt. Zeker is wel dat er in de avond een groot aantal artiesten op het podium te zien zijn. Waarvan er veel uit de regio komen.

Natuurlijk blijft het voorbehoud dat de twee festivals veilig te bezoeken zijn en georganiseerd mogen worden van de gemeente en veiligheidsregio. Het NZF en HVO hebben daarover nauw contact met de gemeente. Ook zijn er verschillende organisatie-varianten uitgewerkt die passen bij de mogelijke maatregelen.

Zeker is niets. Maar als we geen evenement organiseren weten we zeker dat er niets te beleven is in het najaar, dus gaan partijen er vol voor om iedereen die dat wil een mooi feestje te bieden.