Noordzee Zomerfestival 2022 als vanouds gratis en vrij toegankelijk

Het Noordzee Zomerfestival, dat van 4 tot en met 13 augustus 2022 gehouden wordt op het strand in Katwijk aan Zee, heeft een indrukwekkend programma dat als vanouds voor iedereen gratis en vrij toegankelijk is. Tijdens de presentatie op 13 mei 2022 werd het programma onthuld en werd de langdurige samenwerking met Arno Kamminga bekend gemaakt.

Het programma is hier te zien.

Olympisch medaillewinnaar Arno Kamminga wordt voor 3 jaar ambassadeur van het NZF. Na de prachtige huldiging van vorig jaar hebben zij er bewust voor gekozen om deze Katwijkse sportheld te steunen in zijn voorbereidingen richting de Olympische spelen van 2024 in Parijs.

Twee jaar hebben we het zonder moeten doen. Dit jaar is het er weer het Zomercarnaval voor mensen met een beperking in samenwerking met de stichting “Jan”. Op maandag 8 augustus is ede hele avond bestemd voor de zogeheten G- Groep. De avond wordt extra leuk door een gratis optreden van een van de grootste volkszangers van dit moment, Frans Bauer.

Samenwerking met het Genootschap Oud Katwijk levert een indrukwekkende Klederdrachtshow met klederdrachtgroepen uit het hele land, op dinsdag 9 augustus.

Woensdag 10 augustus staat in het teken van de eerste Katwijkse Pasar Malam. De festivaltent in Indische sferen staat vol met kraampjes en uitstallingen. Er is genoeg te eten en te drinken, daarnaast is dans en optreden van muzikanten uit de gordel van smaragd.

Ook op muzikaal gebied staat bij het Noordzee Zomerfestival samenwerking centraal. Op het Poppodium van café The Pocket zullen kleinschalige optredens zijn . Waarmee het Noordzee Zomerfestival de weg voortzet naar een Katwijk breed evenement.

In negen dagen organiseert het NZF maar liefst 38 evenementen. Het waren er nog nooit zo veel.

Het festival begint al op 4 augustus met de Kickoff voor sponsors en genodigden. Met een heel speciaal optreden.

Op vrijdag 5 augustus is de publieksaftrap met de bekende Italiaanse Queen Tribute band, Queen Vision

Na het daverende succes van voorgaande jaren staat er weer een Dance avond op het programma. Tijdens Full House on The Beach op zaterdag 6 augustus, draaien landelijk bekende DJ’s. Speciale gast isGregor Salto.

Om het programma een royal tintje te geven staat op 9 augustus Een Prince tribute op het podium.

Nederlandstalige Rock op de donderdag staat garant voor een avond meezingen met Heeren van Haerlem en vrienden

De internationaal bekende partyband We Want More op zaterdag 13 augustus sluit het festival in stijl af

De legendarische avond Vrienden van Katwijk Live wordt georganiseerd de bekende Katwijkse band Support Act. Samen met vele Katwijkse artiesten kunnen bezoekers een verrassend spektakel verwachten

Het Noordzee Zomerfestival is met 30.000 bezoekers, inzet van meer dan 100 vrijwilligers en 38 programma-onderdelen, waaronder de bekend kinderactiviteiten als Lego bouwen, schatgraven en bingo, het grootste gratis evenement in de regio. Alleen door de steun van vele Katwijkse ondernemers wordt dit evenement mogelijk gemaakt.

De toegang is voor alle evenementen gratis!