Olympisch medaillewinnaar Arno Kamminga wordt voor 3 jaar ambassadeur van het NZF. Na de prachtige huldiging na de Olympische Spelen van vorig jaar heeft het festival ervoor gekozen om deze Katwijkse sportheld te steunen in zijn voorbereidingen richting de Olympische spelen van 2024 in Parijs. Dat doen wij niet alleen financieel. Wij gaan ook voorbereidingen treffen om tegen die tijd sponsors exclusief in de gelegenheid te stellen om Arno live in Parijs te gaan aanmoedigen.

Ook zal Arno het sportieve gezicht worden van het gratis toegankelijke Noordzee Zomerfestival waar muziek, sport en cultuur elkaar vinden. De zwemkampioen draagt het festival om die reden een warm hart toe en zal zich inzetten om zo veel mogelijk mensen in augustus gratis kennis te laten maken van die unieke mix van spel, sport en muziek.

De 26-jarige Arno Kamminga is geboren en getogen in Katwijk en woont en traint nu in Amsterdam. De pupil van de Amsterdamse coach Mark Faber veroverde in Tokio de zilveren medaille op de 100 en 200 meter schoolslag. Daarmee was hij de eerste Katwijkse winnaar van een Olympische medaille ooit.

Het Noordzee Zomerfestival wordt gehouden van van 4 tot en met 13 augustus 2022.Het is met 30.000 bezoekers, inzet van meer dan 100 vrijwilligers en 38 programma-onderdelen, waaronder de bende kinderactiviteiten als Lego bouwen, schatgraven en bingo, het grootste gratis evenement in de regio. Alleen door de steun van vele Katwijkse ondernemers wordt dit evenement mogelijk gemaakt.