Op zaterdag 11 augustus trekt traditioneel de Flower Parade voorbij het Noordzee Zomerfestival. Dit keer zet het NZF een tribune neer langs de weg om het spektakel beter te kunnen zien. Er zijn plaatsen voor genodigden maar de 1.000 zitplaatsen kunnen verder door iedereen die dat wil gebruikt worden.

Persbericht van de Flower Parade:

De Flower Parade bekijken kan op verschillende manieren. Misschien wel het lekkerst is zittend op een tuinstoeltje gewoon voor je eigen voordeur. Dat privilege heb je als de parade door jouw straat komt. Wist je dat er hele familiereünies plaats tijdens de tweede zaterdag in augustus. Een familie-corsofeest  met partytenten en al. Het meeste publiek staat echter gewoon lekker te kijken. De parade neemt immers niet langer dan een uurtje in beslag. Nieuw is dit jaar dat er twee tribunes langs de route zijn opgesteld. Een was er al en dat is de tribune op het Burg. Koomansplein in Rijnsburg. Op dit plein zijn er de hele dag activiteiten die georganiseerd worden door de Rijnsburgse Oranjevereniging.  In de ochtend is er een Kindercircus. Als opwarmer van de Flower parade speelt vanaf 12.15 uur Just4Fun, het vierde orkest van de Flora Band. Hierna komen alle voertuigen van de Oldtimer Show langs. Daarna is het rond 13.15 uur tijd voor de Flower Parade die op deze plek wordt traditioneel gepresenteerd wordt door Hans Oudwater, bestuurslid van de Stichting Rijnsburgse Bloemencorso.

Extra tribune in Katwijk aan Zee
In Katwijk aan den Rijn wordt de parade sinds een aantal jaren ´aan elkaar gepraat´. De Oranjevereniging zorgt voor geluid en Peter de Vries uit Valkenburg voorziet de stoet van vakkundig commentaar. Dit kunstje wordt herhaald ter hoogte van Hotel Noordzee op de Boulevard. Daar zorgt OV Katwijk aan Zee voor het geluid en is Joan Boot de presentatrice. Op deze traditioneel drukke plek is een mooie samenwerking ontstaan. De gemeente Katwijk vindt deze plek uitermate geschikt voor het plaatsen van een tribune. Deze wordt mogelijk gemaakt door de Stichting Noordzee Zomer Fesival. De vrijwilligers van deze stichting regelen ook alle activiteiten rond de tribune. Zij zorgen ervoor dat een aantal genodigden van de gemeente een plekje op de tribune krijgt en dat de overige van 1.000 zitplaatsen worden gevuld door een ieder die er op tijd bij is. Zo heeft Flower Parade Rijnsburg er op de Boulevard in Katwijk een geweldige defileerplek bij gekregen. De parade zal op deze plek rond 15.30 uur arriveren. Een uurtje later kan het publiek naadloos verder aansluiten de grote tent van het Noordzee Zomer Festival voor het grote Shanty Meezing Feest. De parade trekt dan verder tot aan het einde van de Boulevard en richting de nieuwe route in Rijnsoever.

Voor meer informatie route en tijden: www.rijnsburgscorso.nl en www.noordzeezomerfestival.nl