Regelmatig krijgen wij de vraag hoe wij ons voorbereiden op het Noordzee Zomerfestival dat zal beginnen op 30 juli en tot en met 8 augustus zal duren.
Zo ook kregen we deze vraag van actualiteiten rubriek Eenvandaag. De uitzending was op 4 april op NPO1.

Niets is zeker op dit moment maar wij houden er rekening mee en hopen dat over vier maanden de restricties zijn opgeheven. Dat is dan ook bij uitstek een moment om weer bij elkaar te komen en te genieten van muziek en andere voorstellingen of je te vermaken met sport en spel voor alle leeftijden. Wij willen het perspectief op betere tijden vooral vasthouden.
Omdat het Noordzee Zomerfestival een gratis toegankelijk festival is, zullen we er alles aan doen om de bezoekers ontspanning te geven na maanden van isolement. We zien het als een geschenk aan onze omgeving en we gaan er vol voor om het festival door te laten gaan. We worden daarin gesteund door fondsen, sponsors, gemeente Katwijk en onze vrijwilligers.
Natuurlijk zullen we bij alles wat we doen de richtlijnen van de overheid naleven. We komen als bestuur niet fysiek bij elkaar maar vinden elkaar online. Ook op die manier kunnen we het festival goed voorbereiden.
Als bestuur hebben wij veel ervaring en we zijn daardoor prima in staat een tandje bij te zetten als duidelijk is dat we door kunnen.
We zetten echt alles op alles en we denken dat dit de beste manier is om de inwoners van Katwijk en de lokale ondernemers te steunen.
Het is ook een tijd van samenwerking. De gesprekken met de Oranje Vereniging Katwijk aan Zee gaan ook in die richting. We zullen iedereen op de hoogte houden. En mocht het onverhoopt niet verantwoord zijn om het Noordzee Zomerfestival te houden dan hebben we er tenminste alles aan gedaan om het mogelijk te maken.
Wij gaan ervoor.
Natuurlijk staan wij open voor vragen.
Bovenal wensen u in deze ongekend zware tijden veel gezondheid, sterkte en wijsheid toe. Zorg voor elkaar!
Met vriendelijke groeten

NZF-bestuur.