Het Noordzee Zomerfestival bestaat 20 jaar en daar kunnen de bezoekers ongekend van genieten. De organisatie heeft gekeken naar de best bezochte acts van de aflopen periode en heeft die succesnummers opnieuw geprogrammeerd voor 2023.

Van 3 tot en met 12 augustus staat de festivaltent weer aan het strand van Katwijk aan Zee voor een ongeëvenaard gratis toegankelijk feest voor jong en oud.

Het avondprogramma is een aaneenschakeling van topacts. De aftrap op 3 augustus is bestemd voor het grote aantal vrienden en sponsors van het festival. Op vrijdag 4 augustus start het festival met de Engelse UB40 tribute band Johnny2bad. Fullhouse@ TheBeach op zaterdag heeft als gast DJ Sluwe Vos.

Op donderdag 10 augustus beklimt Queen Must Go On het podium. Deze band is de winnaar van het SBS programma Battle of the Bands in 2022 en trok al eerder een volle Ziggo Dome. Vrienden van Katwijk Live met Support Act op de vrijdag is een geweldig feest dat al jaren een van de best bezochte acts van het festival is. Het festival sluit af met party band The Recipe.

Alle 30 evenementen van de Noordzee Zomerfestival zijn voor het publiek gratis toegankelijk. Dat betekent dat vol ook echt vol is. Vrienden en Sponsors van het festival hebben altijd toegang. Je kunt al vriend worden voor 150 euro per jaar. Dat is inclusief een naamsvermelding en toegang tot de Kick-Off voor 2 personen.

Ook dit jaar is het er het Zomercarnaval voor mensen met een beperking in samenwerking met de stichting “Jan”. Op maandag 7 augustus is de hele avond bestemd voor de zogeheten G- Groep. De avond wordt extra leuk door een gratis optreden van een van de grootste volkszangers van dit moment, Frans Bauer.

Het NZF organiseert speciaal in dit jubileumjaar de Nationale Klederdrachtshow met klederdrachtgroepen uit het hele land, op dinsdag 8 augustus.

Na het succes van vorig jaar is er op woensdag 9 augustus de enige Pasar Malam aan Zee. In en om de festivaltent in Indische sferen staat het die dag vol met kraampjes en uitstallingen. Er is genoeg te eten en te drinken, daarnaast is dans en optreden van muzikanten uit de gordel van smaragd.

Het Noordzee Zomerfestival is met 30.000 bezoekers, inzet van meer dan 100 vrijwilligers en ruim 30 activiteiten, waaronder de bekende kinderactiviteiten als Lego bouwen, schatgraven en bingo, het grootste gratis evenement in de regio. Door inzet van vrijwilligers en bestuur en met de steun van vele Katwijkse ondernemers en de Gemeente wordt dit evenement mogelijk gemaakt. Het NZF heeft de ANBI-status dus giften/sponsoring zijn fiscaal aftrekbaar.

Ook dit jaar verrijst twee weken lang de festivaltent op het strandplein in Katwijk aan Zee. Kijk voor het programma en laatste festivalnieuws op: www.noordzeezomerfestival.nl of op de Facebookpagina.

Wederom is dit jaar de festivalinformatie op de site ook in het Engels beschikbaar, dit om het de buitenlandse vakantiegangers makkelijker te maken het festival te bezoeken en Katwijk nog meer op de kaart te zetten.

Voor het avondprogramma geldt een toegang vanaf 18 jaar en ouder.