De eerste geboren Katwijker die een Olympische medaille gewonnen heeft is Arno Kamminga. Met zijn sterke schoolslag prestatie behaalde hij op zowel de 100 als 200 meter een zilveren Medaille. Alle reden om hem in het zonnetje te zetten en toe te juichen. 

Dat eerbetoon zal hij krijgen op de slotavond van het Noordzee Zomerfestival op 14 augustus in de avond. Deze officiële huldiging is een samenwerking tussen de gemeente Katwijk en het NZF.

Het Noordzee Zomerfestival is het enige evenement van enige omvang dat in Katwijk gehouden wordt, dus een uitstekende locatie om deze bijzondere sportman toe te juichen.

De 25 jarige Arno Kamminga is geboren in Katwijk en woont en traint nu in Amsterdam. De pupil van de Amsterdamse coach Mark Faber veroverde in Tokio de zilveren medaille op de 100 en 200 meter schoolslag, de eerste zwemmedaille voor een man sinds Pieter van den Hoogenband in 2004. Kamminga is een professional, iemand die zijn studie aan de kant heeft gezet om alles op zwemmen te zetten.

Op de avond dat Arno gehuldigd wordt speelt op het Noordzee Zomerfestival de band We want More, de zaal gaat open om 20 uur. In verband met de huidige coronaregels mogen in de festivaltent niet meer dan 600 mensen zittend het feestje bijwonen. In de tent staan daarvoor lange biertafels.

Het is een testen voor toegang evenement. Toegang is alleen mogelijk voor bezoekers die veilig gegeven zijn met de CoronaCheck app. De anderhalve meter is dan niet van toepassing.

Voor dit evenement zullen kaartjes verkocht worden die toegang geven met een aantal gratis consumpties. Waardoor de toegang gratis blijft, maar we een grote oploop kunnen voorkomen. De huldiging zal ook via livestream via facebook te volgen zijn. De kaartverkoop wordt bekend gemakt via de website van het NZF.