Het Noordzee Zomerfestival is al sinds de oprichting gratis toegankelijk voor iedereen; dat blijft zo. Het zijn de vrienden en sponsors van het van het festival die dit mede mogelijk maken.

Vanwege de geboekte topacts zien steeds meer particulieren en bedrijven het voordeel in van de vriendenpas. Immers in de rij staan hoeft dan niet meer. In de laatste maanden hebben zich ruim 40 nieuwe sponsors aangemeld. En daar zijn we natuurlijk heel blij mee! Maar er blijft voldoende ruimte voor ons trouwe publiek om gratis naar binnen te kunnen.

Als vriend steunen particulieren en bedrijven het Noordzee Zomerfestival. Ze krijgen twee vriendenpassen, beleven een top Kick-Off avond in westernstijl met gratis hapjes en genieten van de exclusieve toegang bij alle optredens tijdens de festivalweek. De kosten voor deze unieke Vriendschap zijn minimaal 150 euro per jaar. Uiteraard kent het NZF ook sponsors in andere gradaties, waaronder supervrienden, thema- en festivalsponsors. De hoofdsponsor is al jarenlang Hilverda de Boer.

Het Noordzee Zomerfestival wordt gehouden van 1 tot en met 10 augustus 2024 en blijft een gratis toegankelijk festival. Voor 2024 hebben we weer een aantal topbands geboekt. De meest in het oog springende is de succesvolle band Bee Gees Forever, de top act uit The Tribute op SBS6. Maar er is veel meer: Zo staan er tributes van The Rolling Stones en Nirvana op het programma. Maar ook een Dance Night, Qmusic Party avond, Vrienden van Katwijk live en een spectaculaire slotavond.
overdag is er voor de jeugd onder andere, LEGO bouwen ,bingo en schatgraven, maar ook de succesvolle Indonesische markt Pasar Malam.