Samen met een aantal medewerkende partijen maakte het Noordzee Zomerfestival op vrijdag 1 juni het programma bekend. De pers toonde veel belangstelling en werd door de bestuursleden van het NZF Bijgepraat.

Het complete programma is te vinden op de site van het NZF

Dit is het persbericht:

Noordzee Zomerfestival 2018 kiest voor Katwijkse samenwerking

Het Noordzee Zomerfestival, dat van 2 tot en met 11 augustus 2018 gehouden wordt op het strand in Katwijk aan Zee, heeft een vernieuwend programma waar een groot aantal samenwerkingen met andere Katwijkse vrijwilligersorganisaties centraal staan. Tijdens de presentatie op 1 juni 2018 werd het programma onthuld.

Samenwerkingen

Na het succes het Zomercarnaval voor meervoudig gehandicapten vorig jaar, zoekt het Noordzee Zomerfestival dit jaar de samenwerking met de stichting “Jan”. Op maandagavond 6 augustus is de hele avond bestemd voor de zogeheten G- Groep. De avond wordt extra leuk door een gratis optreden van een van de grootste volkszangers van dit moment, Tino Martin. Dinsdag 7 augustus staat in het teken van de indrukwekkende Klederdrachtshow in samenwerking met

het Genootschap Oud Katwijk. Nog een nieuwe activiteit door een samenwerking met de Bridgeclub De Brug is een bridgedrive op 9 augustus.

Ook op muzikaal gebied staat bij het Noordzee Zomerfestival samenwerking centraal. Nieuw dit jaar zijn de twee extra podia bij café den Blauwen Bock en Poppodium café The Pocket. Zij verzorgen de optredens en dagactiviteiten zelf. Hiermee slaat het Noordzee Zomerfestival de weg in naar een Katwijk breed evenement.

Programma

Tijdens deze 15e editie van het Noordzee Zomerfestival worden er maar liefst 38 evenementen georganiseerd. Voor de organisatie van het festival ook een mijlpaal want het waren er nog nooit zo veel.

De legendarische avond Vrienden van Katwijk Live wordt nu georganiseerd rondom de winnares van de Dutch Blues Award, de Katwijkse AJ Plug. Samen met haar vrienden, band en Katwijkse artiesten kunnen bezoekers een verrassend spektakel verwachten.

Het festival begint al op 2 augustus met de Kickoff voor sponsors en genodigden.

Op vrijdag 3 augustus is de publieksaftrap met de Tribute bands van Doe Maar en UB40.

Na het daverende succes van voorgaande jaren staat er weer een Dance avond op het programma. Tijdens Full House on The Beach op zaterdag 4 augustus, draaien landelijk bekende DJ’s.

De festivalweek gaat verder met optredens van tributebands van Joe Cocker en Queen. Ook de traditionele folk avond met de Zeeuwse Band Woodworks, komt terug. Feestmuziek met de internationaal bekende band The Recipe op woensdag 8 augustus maakt de party compleet.

Het festival eindigt op zaterdag 11 augustus met een gezellige Hollandse avond.

Festival

Het Noordzee Zomerfestival is met 25.000 bezoekers, inzet van meer dan 80 vrijwilligers en 38 programma-onderdelen, het grootste gratis evenement in de regio. Alleen door de steun van vele Katwijkse ondernemers wordt dit evenement mogelijk gemaakt.

Ook dit jaar verrijst twee weken lang de festivaltent op het nieuwe evenementen terrein. Kijk voor het programma en laatste festivalnieuws op: www.noordzeezomerfestival.nl of op de Facebookpagina.

Wederom is dit jaar de festivalinformatie op de site ook in het Engels en Duits beschikbaar, dit om het de buitenlandse vakantiegangers makkelijker te maken het festival te bezoeken en Katwijk nog meer op de kaart te zetten.

Voor het avondprogramma geldt een toegang vanaf 18 jaar en ouder.

De toegang is voor alle evenementen gratis!