Op vrijdag 19 mei kondigden we het programma aan tijdens een goed bezochte persconferentie.

Arie Nijgh, die verantwoordelijk is voor de totale programmering vertelde dat er veel te beleven is tijdens het festival van 4 tot en met 12 augustus.

 

De Katwijkse blueszangeres AJ Plug zal met vrienden een avondvullend programma verzorgen. Sinds zij een nieuwe cd uitbracht en ze onlangs de Dutch Blues Award kreeg is haar carrière in een stroomversnelling geraakt. Boeiend vertelde zij wat haar overkomen is.

Het thema van de campagne naar aanloop van het festival is:

De leukste vakantiebestemming is het Noordzee Zomerfestival, met maar liefst 30 evenementen in acht dagen

Dit komt tot uiting in de trailer die we tijdens de persconferentie lanceerden:

Dit is het persbericht:

Noordzee Zomerfestival met Katwijkse toptalenten

De leukste vakantiebestemming is het Noordzee Zomerfestival

Het Noordzee Zomerfestival, dat van 4 tot en met 12 augustus gehouden wordt op het strand in Katwijk aan Zee, heeft een vernieuwend programma met een groot aantal bijzondere artiesten. Tijdens de presentatie op 19 mei werd het programma onthuld.

Voor het eerst is er de Katwijkse Blues en Rock Night met de winnares van de Dutch Blues Award, AJ Plug uit Katwijk in de hoofdrol. Na het uitbrengen van haar nieuwe cd in oktober vorig jaar, heeft de bekendheid van AJ Plug een enorme boost gekregen. Zo is zij regelmatig op radio en tv te zien en te horen en is ze aanwezig op de nationale Blues podia. Tijdens het Noordzee Zomerfestival krijgt op donderdag 10 augustus AJ Plug met vrienden een avondvullend podium in haar woonplaats.

Het festival begint al op 3 augustus met de Kickoff voor sponsors en genodigden.

De leukste vakantiebestemming is het Noordzee Zomerfestival, met maar liefst 30 evenementen in acht dagen.

Op vrijdag 4 augustus is de publieksaftrap met de Bruce Springsteen tribute band Bosstime.

Na het daverende succes van vorig jaar staat er weer een Dance avond op het programma. Tijdens Full House on The Beach op zaterdag 5 augustus, draait de Katwijkse DJ Mystica met een aantal gast DJ’s.

Verderop in het programma staan ABBA en Stevie Wonder tributebands opgesteld. Ook de traditionele folk avond met de Zeeuwse Band Woodworks, komt terug. Op maandag 7 augustus staan er twee Katwijkse bands geprogrammeerd.

Het festival eindigt op vrijdag 11 augustus met Vrienden van Katwijk Live onder leiding van Support Act en op 12 augustus met het meezingfeest Live uit de Tap.

Ook bieden we weer een voor “elk wat wils” dagprogramma, met onderdelen die vaak voortkomen uit samenwerking met Katwijkse partijen. Nieuw is de samenwerking met de stichting “Jan”, voor het Zomercarnaval voor meervoudig gehandicapten op 11 augustus en de Shanty Sing Along op zaterdag 12 augustus.

Het Noordzee Zomerfestival is met 25.000 bezoekers, inzet van meer dan 80 vrijwilligers en 30 programma-onderdelen, het grootste gratis evenement in de regio. Alleen door de steun van vele Katwijkse ondernemers wordt dit evenement mogelijk gemaakt.

Ook dit jaar verrijst twee weken lang de festivaltent op het nieuwe evenementen terrein. Kijk voor het programma en laatste festivalnieuws op: www.noordzeezomerfestival.nl of op de Facebookpagina.

Voor het eerst is dit jaar de festivalinformatie op de site ook in het Engels en Duits beschikbaar, dit om het de buitenlandse vakantiegangers makkelijker te maken het festival te bezoeken en Katwijk nog meer op de kaart te zetten.

Voor het avondprogramma geldt een toegang vanaf 18 jaar en ouder.

De toegang is voor alle evenementen gratis!