Samenwerking Noordzee Zomerfestival, Oranjevereniging Katwijk aan Zee en Flower Parade

De vele positieve reacties zijn aanleiding om de tribune op de Boulevard ter hoogte van de festivaltent van het Noordzee Zomerfestival te laten terugkeren. “In 2019 werd het initiatief van NZF met het bestuur van de Flowerparade en het college van B&W, geëvalueerd. “Iedereen zag het als een zeer welkome aanvulling voor de uitstraling van Katwijk en de Flowerparade”, aldus Dirk Hogervorst namens het bestuur van de Flowerparade.

De Oranjevereniging Katwijk aan Zee, die traditioneel de presentatie van het corso op de Katwijkse Boulevard verzorgd, had bij monde van voorzitter Harry Minnee, al eerder aangegeven, dat de tribune een mooie manier was om nog meer mensen bij het centrale presentatiepunt van het corso op de Boulevard te betrekken. “In onze sponsorgroep zijn grote spelers op bloemenexportgebied vertegenwoordigd, zegt Arie Nijgh als voorzitter van het NZF. Daarnaast past het heel goed bij de gastvrijheid die wij in Katwijk willen uitstralen”.

Mooie samenwerking

Voor dit jaar hebben het Noordzee Zomerfestival, de Oranjevereniging Katwijk aan Zee en de Flowerparade de samenwerking opgezocht en de financiering, deels met sponsoring door het energiecollectief van Stroomkr8, rond kunnen krijgen. Het gemeentebestuur waardeert het initiatief van de participerende partijen: “Een hele mooie vorm van samenwerking, die ervoor zorgt dat 1.000 mensen het corso vanaf de tribune kunnen bekijken. Zitplaatsen zijn gratis beschikbaar voor degenen die op tijd zijn. Een deel van de tribune is bestemd voor sponsoren en genodigden.

Flowerparade 75 jaar

De Flower Parade rijdt, dit jaar voor de 75e keer, elk jaar op de 2e zaterdag in augustus en is samengesteld uit praalwagens, muziekwagens, met bloemen versierde personenauto´s en muziekkorpsen. Daarnaast worden de thema´s op de praalwagens ondersteund en uitgebeeld door meer dan 100 figuranten. De Flowerparade met het thema ‘feest voor oog en oor” is dit jaar op zaterdag 13 augustus te bewonderen.