Tijdens de goedbezochte nieuwjaarsreceptie van het Noordzee Zomerfestival, liet voorzitter Willem Schonenberg weten dat na het succes van 2016 er weer een bijzonder festivaljaar voor de deur staat. Schonenberg roemt in zijn speech te samenwerking met andere Katwijkse verenigingen en organisaties. Als voorbeeld noemt hij de goedbezochte Shanty sing along en het Nationale Klederdrachtenfestival. Ook bedankte hij de vrijwilligers en het grote aantal Sponsors en vrienden van het festival.

Vorig jaar werd het negendaagse festival aan zee door meer dan 25.000 mensen bezocht uit de regio uit Katwijk en ook waren een groot aantal bezoekers uit het buitenland aanwezig. Soms speciaal voor het festival naar Katwijk gekomen. Door de combinatie van vakantie en het Noordzee Zomerfestival hebben een groot aantal bezoekers een extra element aan hun vakantie toegevoegd.

Schonenberg spreekt zijn zorg uit over de steun en regelgeving van de gemeente Katwijk waardoor evenementen wegvallen. De gemeente heeft evenementen hard nodig voor haar toeristische agenda en zou dat veel meer dan nu moeten waarderen en stimuleren. Een totaal evenementenbudget van Katwijk van 30.000 euro staat in schril met de beschikbare middelen in omliggende gemeenten. In Noordwijk alleen al wordt meer dan 1 miljoen euro geïnvesteerd in citymarketing.
In 2017 zal de festivaltent van 3 t/m 11 augustus op het evenementen terrein in het verlengde van de Voorstraat staan. Een tweetal buitenlandse tribute bands zijn inmiddels geboekt. Op de openingsavond staat Bruce Springsteen op het podium en later in de week ABBA.

Nieuw is dit jaar de Blues en Rock Night. Deze avond zal worden ingevuld door Nederlands beste Blues Zangeres de Katwijkse AJ Plug met speciale gasten.

Het Noordzee Zomerfestival verwacht met deze avond een groot aantal mensen van buiten Katwijk naar het festival te trekken. Nieuwe samenwerkingen zullen voor verfrissende nieuwe activiteiten op de dag zorgen.