Ondanks, dat er op dit moment geen evenementen mogelijk zijn, is het bestuur van het Noordzee Zomerfestival met volle energie gestart met de voorbereidingen van het festival in 2021.

Het  grootste regionale festival op het strand van Katwijk zal volgend jaar gehouden worden van 6 tot en met 14 augustus. Negen dagen lang zal de festivaltent weer op het strandplein staan met een keur aan activiteiten voor jong en oud.

“Wij gaan ervan uit dat er binnen afzienbare tijd een coronavaccin beschikbaar is en dat vanaf mei de maatregelen afgebouwd kunnen worden, “ zegt pr bestuurslid Marco den Engelsman. “of deze voorspelling te optimistisch is weten we nu natuurlijk niet maar er is alle reden om de organisatie van het Noordzee Zomerfestival nu voortvarend op te pakken.”

”Als het kan en veilig is, dan willen we er weer staan,” vult bestuurslid sponsorwerving Willem Schonenberg aan. “We zetten in op een breed gedragen festival waar bezoekers en sponsors een kans krijgen te genieten en in de belangstellig te komen zoals we dat alle jaren hiervoor hebben gedaan. Het NZF heeft de laatste jaren altijd kunnen rekenen op de trouwe steun van circa 225 bedrijven en particulieren. Het is een behoorlijke uitdaging om deze groep voor volgende jaar vast te houden. De komende maanden gaan we hieraan werken en natuurlijk ook op pad om nieuwe sponsors te werven.”

 

Volgens voorzitter Arie Nijgh kunnen we in ieder geval starten met de blauwdruk van het festival dat niet door is gegaan in 2020. “Dat lijkt dan misschien simpel maar dat is het niet,” zo vult hij aan. Normaal gesproken zijn we negen maanden bezig met de complexe organisatie van het Noordzee Zomerfestival en nu is het lastiger dan ooit. We hadden een programma dat stond. We zullen ook zeker al het mogelijke doen om de artiesten die we toen geboekt hadden en de partijen die voor ons de faciliteiten verzorgden een tweede kans te geven. Maar we moeten ook rekening houden met het scenario dat er zakelijk gezien in dit vreemde jaar veel veranderd is. Daarnaast blijven we de ontwikkelijken rond de coronacrisis natuurlijk nauwgezet volgen zodat we kunnen aanpassen waar nodig.”

Het festivalbestuur richt zich in eerste instantie op de communicatie met de partijen die betrokken zijn bij het festival. De 120 vrijwilligers zullen daarbij zeker de komende maanden niet vergeten worden. Daarnaast kan het Noordzee Zomerfestival alle hulp gebruiken die voorhanden is om er te staan als het kan. Dus, wil je meedenken en meewerken, meld je dan via de website aan als vrijwilliger!