Haast twee weken stond de festival tent van het Noordzee Zomerfestival op het strand van Katwijk aan Zee. Met maar liefst 36 evenementen en 25.000 bezoekers behoort deze editie tot de beste ooit. Het bestuur blikt tevreden terug.

Voor het eerst in twee jaar werd het Noordzee Zomerfestival (NZF) zonder beperkingen gehouden. Het festival bestuur besloot het concept “gratis toegankelijk” vast te houden. Voorzitter Arie Nijgh: “We proberen zo veel mogelijk doelgroepen te bereiken. Dit doen we door een groot aantal verschillende activiteiten te organiseren en met veel partijen samen te werken. Het aantal bezoekers dat al onze activiteiten bezocht behoort tot het hoogste in ons bestaan. Door dit hoge aantal bezoekers en onze groeiende sponsorgroep, hebben we deze editie kostendekkend kunnen afsluiten. Zelfs met een festivaltent die groter was dan ooit.”

De muzikale highlights waren ongetwijfeld de optredens van Queen Vision, Vrienden van Katwijk live, Full House on the Beach en party band We Want More.

Tijdens de dag evenementen sprongen het zomercarnaval voor mensen met een beperking, De Nationale Klederdracht kostuum show en de Pasar Malam eruit. De activiteiten voor de jeugd werden door het warme weer wat minder bezocht dan andere jaren. Het NZF blijft een weersafhankelijk festival.

Bestuurslid Willem Schonenberg is blij dat het overgrote deel van de sponsors en (super) vrienden bereid was hun bijdrage te verhogen. “Het enthousiasme is zo groot dat zich zelfs tijdens het feest nieuwe sponsors hebben aangemeld. Je kun echt merken dat het NZF als vrijwilligersorganisatie breed gedragen wordt door de Katwijkse gemeenschap.”

Een samenwerking met RTV Katwijk maakte het mogelijk dat het NZF in drie samenvattende uitzendingen op televisie in beeld werd gebracht.

De nieuwe datum voor het festival volgend jaar is al geprikt; van 3 tot en met 12 augustus 2023.